Ministrul Oprea, discuție cu comisarul european pentru protecţia consumatorilor despre zborurile întârziate sau anulate de Wizz Air

Data actualizării: Data publicării:
oprea da noroc cu comisarul Didier Reynders
Ministrul Oprea a discutat cu comisarul european pentru protecţia consumatorilor despre zborurile întârziate sau anulate de Wizz Air.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, s-a arătat îngrijorat de problemele pe care compania Wizz Air le are în ultima perioadă în România, multe zboruri având întârzieri mari sau fiind anulate, în cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, care are atribuţii privind protecţia consumatorului.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a transmis, luni, că Ştefan Radu Oprea se află la reuniunea informală a miniştrilor responsabili de competitivitate din Bilbao, organizată de Preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

„În marja reuniunii, ministrul român a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul European pentru Justiţie, cu atribuţii privind protecţia consumatorului, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte de interes pentru ţara noastră. Astfel, ministrul Ştefan-Radu Oprea şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aerienă Wizz Air le are în România, în ultima vreme multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment, ceea ce a dus la nemulţumiri şi plângeri din partea clienţilor”, a precizat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Potrivit sursei citate, comisarul Didier Reynders şi-a arătat sprijinul pentru remedierea acestei situaţii şi a precizat că cetăţenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene pentru rezolvarea problemelor şi recuperarea beneficiilor, prin înregistrarea unei solicitări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Ministerul a mai menţionat că Centrului European al Consumatorilor România este un instrument util, gratuit, conceput pentru a veni în ajutorul consumatorilor atunci când: întâmpină probleme cu un produs sau un serviciu achiziţionat dintr-un alt stat european, vor să ştie ce drepturi au în timpul unor călătorii în alt stat european, vor să depună o plângere împotriva unei companii europene, în vederea soluţionării problemei.

Totodată Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, a transmis că va realiza o vizită în tara noastră la finalul anului, potrivit News.ro.

La rândul său, Ştefan Radu Oprea a declarat că apreciază sprijinul oferit României în procesul de aderare în Schenghen de către UE.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri