Sari la conținut

Monica Macovei, în PE: Acest guvern este numit „Guvern de hoți”

O dezbatere privind justiţia și statul de drept din România a avut loc joi dimineață, în Parlamentul European. Monica Macovei a ținut un discurs în care a criticat modificările OUG privind Codurile Penale și a subliniat numărul mare de oameni care au ieșit în stradă împotriva acestei OUG, transmite Digi24

Declarațiile Monicăi Macovei în Parlamentul European:

„Modificările aduse OUG privind modificare Codurilor Penale au fost publicate în jurul orei 01:00 în Monitorul Oficial.

Titlurile din presa românească: acest Guvern este numit „guvern de hoți, „Mafia instalată la Guvern, „Guvern de bandiți”. Au acționat noaptea, pe neașteptate fără să anunțe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi ca să se scape pe ei. În primul rând pe liderul social-democraților Liviu Dragnea.

Să modifici abuzul în serviciu care există în toate țările din lumea asta, în urma căruia scapă foarte mulți politicieni, foarte mulți din administrației, foarte mulți din PSD și ALDE.

Aseară au fost, pe stradă în București, circa 200.000 de oameni și alți 200.000 de oameni au fost în restul țării. Aproape jumatete de milion de oameni au ieșit în stradă.

Comisia Europeană trebuie să ceară acestui Guvern să abroge ordonanța de urgență până pe 9 februarie. Dacă vreți să mergeți în misiune, mergeți mâine, și stați alături de popor, nu alături de hoți.

Tocmai s-a anunțat ieri că vineri, urmează o nouă lovituă, vor să desființeze DNA, să nu mai fie anchetați.

În România hoții trebuie anchetați, că de asta am intrat în Uniunea Europeană.”