Naufragiul Costa Concordia: În momentul dezastrului, căpitanul petrecea momente romantice cu dansatoarea din Republica Moldova

Data publicării:
concordia-3

Bănuielile în cazul naufragiului navei de croazieră Costa Concordia se confirmă. Domnica Cemortan, dansatoare din Republica Moldova, a recunoscut că petrecea momente romantice alături de căpitanul vasului în momentul dezastrului. 32 de oameni au murit în tragedia din ianuarie 2012, iar comandantului Francesco Schettino i se reproşează că nu a acţionat la timp.

Aflată sub jurământ, dansatoarea din Republica Moldova nu şi-a ascuns relaţia cu Francesco Schettino, căpitanul navei Costa Concordia.

Da, am avut o relaţie sentimentală. Stop. Acum, vă rog, putem să ne concentrăm la accident?”, a fost declaraţia Domnicăi Cemortan.

Este o schimbare de poziţie, întrucât în urmă cu trei luni tânăra l-a susţinut pe căpitan şi a negat o legătură romantică:

Sunt parte civilă în acest proces pentru că am fost pe navă şi, la fel ca ceilalţi pasageri, sper ca tot adevărul să iasă la iveală, pentru că avem nevoie de asta. Unii oameni nu ştiu prea multe, dar sper că datorită acestui proces lumea va afla amănunte. Sunt nimeni. Sunt doar o simplă femeie, care a fost pe vas ca pasager”, declara ea acum trei luni.

Ajunsă în faţa jurnaliştilor, Domnica Cemortan a lăsat să se înţeleagă că la precedenta audiere nu a avut curajul de a spune tot ce ştia. „Astăzi am murit a doua oară, pentru că oamenii au aflat ceva ce am încercat să ascund timp de doi ani despre viaţa mea, pentru că este viaţa mea privată, pentru că am un copil şi am fost nevoită să ascund”, a spus tânăra.

Mărturiile sale vin în sprijinul procurorilor care, în repetate rânduri, au susţinut că Francesco Schettino, căpitanul navei, se afla în compania acesteia în momentul în care vaporul s-a lovit de stânci. Căpitanul este acuzat de omor prin imprudenţă şi de abandonarea navei.

Costa Concordia purta peste 4000 de pasageri la bord şi a eşuat în luna ianuarie 2012 lângă insula Giglio, în largul Coastelor Toscanei. 32 de oameni şi-au pierdut viaţa.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri