O nouă firmă aviatică, lansată în Ungaria

Data publicării:
avion malev

În Ungaria a fost lansată o nouă companie aeriană, ce ar trebui să acopere golul lăsat de firma de stat Malev, care a dat faliment anul trecut. Noua companie va face primele zboruri de luna viitoare, spre 22 de destinaţii interne şi internaţionale.

Noua companie aeriană a fost creată cu ajutorul unor investitori din Ungaria, Oman şi Emiratele Arabe Unite şi va avea primele curse luna viitoare.

„În următoarele două săptămâni vom începe vânzările online şi toată lumea va afla care sunt destinaţiile noastre, toate cele 22 de destinaţii”, a explicat Josef Vago, director al Solyom Airways.

Analiştii economici sunt destul de sceptici cu privire la impactul pe care îl va avea noua companie, în transporturile aeriene.

„Cea mai importantă întrebare este: Cine va călători cu această companie şi nu în mod special cu Solyom, ci cu orice companie ungară? După falimentul Malev din februarie 2012, companiile low-cost şi cele internaţionale aproape că au acoperit piaţa”, a spus Gabor Varga, expert în domeniul aviaţiei.

Pentru început, Solyom dispune de 12 aeronave şi 1.500 de angajaţi, dar pentru viitor, liderii companiei îşi propun să aibă o flotă cu peste 50 de aeronave.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri