O nouă grevă la Lufthansa

Data publicării:
lufthansa

Oamenii sunt nemulţumiţi de rezultatele negocierilor cu managerii Lufthansa. Ceruseră ca beneficiile în cazul pensionărilor înainte de termen să rămână neschimbate, însă compania le reaminteşte de dificultatile financiare în care se află.

Greva ar putea continua şi lunea viitoare, în cazul în care cele două părţi nu ajung la un acord. Asta după ce angajaţii au intrat în grevă şi în prima săptămâna a acestei luni, grevă care a costat compania zeci de milioane de euro și a condus la anularea a circa 4.700 de zboruri.

Interesele directorilor şi cele ale sindicatelor sunt cel puţin divergente - managerii au pledat iniţial pentru renunţarea la programul de pensionări anticipate la 55 de ani. La fel, vor extinderea brațului low cost Eurowings, însă angajaţii nu vor să lucreze acolo pe salarii mai mici sau în condiţii mai proaste.

S-au făcut concesii, dar nu cât să mulţumească sindicatele. Până acum acţiunile de protest au costat compania mai bine de 300 de milioane de euro, plus neîncrederea călătorilor care nu mai ştiu când să se aştepte să li se anuleze zborul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri