Papa Francisc îşi cere scuze: Este o rană pe care am produs-o fără intenţie

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc, ingandurat
Papa Francisc Foto: Gulliver/Getty Images

Gest rar la Vatican. Papa Francisc îşi cere scuze pentru o declaraţie de-a sa. Este vorba despre aceea în care a acuzat de calomnie victimele abuzurilor sexuale ale unui cleric din Chile.

Victimele l-au acuzat că susţine în funcţie un episcop care ştia şi a ascuns aceste abuzuri. Papa Francisc le-a cerut să vină cu dovezi care să demonstreze implicarea acestui episcop, după ce o anchetă l-a găsit nevinovat.

Cuvintele Papei Francisc au fost primite cu indignare în Chile de victimele abuzurilor sexuale comise de preoţi şi au atras numeroase critici. Suveranul Pontif spune acum că îşi dă seama că exprimarea aleasă de el nu a fost cea mai fericită şi regretă suferinţa pe care le-a produs-o fără intenţie victimelor. Spune însă că va continua să îl susţină pe acest episcop până în momentul în care se va demonstra că a închis ochii la aceste abuzuri sexuale comise de un alt preot.

Papa Francisc: „În ceea ce priveşte sentimentele victimelor? Aici, trebuie să îmi cer scuze pentru că exprimarea <dovezi> i-a rănit, i-a rănit pe mulţi dintre cei abuzaţi. Îmi cer scuze dacă i-am rănit fără să îmi dau seama. Este o rană pe care le-am produs-o fără intenţie. Îmi produce foarte multă suferinţă pentru că i-am primit de multe ori în audienţă. Ştiu cât de mult (victimele abuzurilor, n.r.) suferă când îl aud pe Papă cerându-le să îi aducă dovezi, îmi dau seama că este o palmă pe obraz şi acum îmi dau seama că exprimarea mea a fost una nefericită pentru că nu a fost cu intenţie”.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri