Parisul, în stare de șoc după ce o fetiță ucisă a fost găsită într-o valiză. Pe picioare avea două post-it cu "0" și "1"

Data actualizării: Data publicării:
oamenii aduc flori pentru lola
Parisul, în stare de șoc după ce o fetiță ucisă a fost găsită într-o valiză. FOTO: Profimedia Images

Parisul este în stare de șoc după ce o fată de 12 ani a fost ucisă, iar cadavrul i-a fost găsit într-o valiză într-un container din curtea blocului ei, scrie BBC.

Fata, pe nume Lola, fusese la școală în fatidica zi, dar nu a mai ajuns acasă. Tatăl a alertat poliția după ce copilul nu s-a întors acasă după-amiaza. Seara, lângă bloc, cadavrul fetei a fost găsit într-o cutie acoperită cu un material.

Avea mâinile și picioarele legate, iar pe gât avea o tăietură, deși autopsia făcută în weekend a stabilit că ea a murit prin asfixiere. Pe picioare au fost găsite două post-it, pe unul scriind "0", iar pe celălalt "1".

Sâmbătă devreme, poliția a arestat o femeie de 24 de ani, Dahbia B, născută în Algeria. Femeia a fost găsită în urma imaginilor de pe camerele de supraveghere din bloc, când a fost filmată intrând în imobil împreună cu Lola.

Ulterior, a fost văzută ieșind din clădire în timp ce trage după ea o valiză. Un martor ocular a spus că a cerut bani în timp ce vorbea de o „afacere de trafic de organe”.

Cu toate acestea, poliția a spus că nu crede că aceasta este o pistă serioasă. Teoria anchetatorilor este că Dahbia B este instabilă din punct de vedere emoțional și a comis crima fără un motiv anume.

În acest caz a mai fost arestat un bărbat în vârstă de 43 de ani, despre care se crede că în mașina lui s-a urcat Dahbia B după ce a ieșit din bloc. Poliția crede că el a dus-o la marginea Parisului, iar apoi femeia s-a întors la bloc, unde locuiește și sora ei. Cele două surori s-ar fi certat, apoi Dahbia B a ieșit din bloc, de data aceasta fără valiză. Și-a petrecut noaptea într-un apartament din suburbia Bois-Colombes, unde a fost ulterior găsită și reținută.

Poliția a deschis o anchetă pentru uciderea unei persoane sub 15 ani, însoțită de acte de tortură și barbarie. 

La școala Lolei, luni dimineața, copiii și părinții erau vizibil tulburați. La școală au venit ministrul Educației Pap Ndiaye și primarul Parisului Anne Hidalgo, iar copiii vor primi sprijin psihologic.

"Fiica mea a plâns tot weekendul, nu a închis un ochi. Nu putem avea încredere în nimeni acum în cartierul nostru. Îmi este foarte frică pentru copiii mei", a declarat Gasmi, care are doi copii.

"M-a dat peste cap. Azi dimineață l-am însoțit pe fiul meu la școală, l-am urmat de la câțiva metri distanță. Doar ca să-l știu în siguranță. O să-l duc de acum înainte la școală și mă voi duce să-l și iau. Dacă termină la patru și jumătate, plec de la serviciu la patru. Nu este negociabil.", afirmă o femeie.

Este o "tragedie abominabilă și intolerabilă", a declarat soția președintelui francez, Brigitte Macron.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri