Sari la conținut

Patru români, condamnaţi la închisoare după ce au furat bani din şanţul de la intrarea în Turnul Londrei

Poarta Trădătorilor, de la intrarea în Turnul Londrei. FOTO: Wikipedia

Cei patru români au sărit în şanţul din faţa Porţii Trădătorilor, prin care, de-a lungul istoriei, mulţi deţinuţi au intrat în castel şi nu au mai ieşit în viaţă.

Românii au sustras monede în valoare totală de 350 de lire sterline, aruncate de turişti şi au încercat să fugă, dar un martor ocular a strigat la ei şi a dat alarma. Hoţii au fost arestaţi la faţa locului sâmbătă, 31 ianuarie, şi inculpaţi pentru furt, anunţă Mediafax.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, au pledat "vinovat" pentru furt în faţa unui tribunal din Londra şi au fost condamnaţi la câte şase luni de închisoare cu suspendare şi plata taxei de 16 lire sterline.

Poliţia a returnat banii furaţi după ce acuzaţii şi-au recunoscut fapta.

Milioane de turişti vizitează anual cunoscuta poartă prin care deţinuţi precum Anne Boleyn, Sir Thomas More, Catherine Howard şi Lady Jane Grey au intrat în Turn. Mulţi vizitatori aruncă monede în şanţul din faţa turnului, acestea fiind donaţii către Royal British Legion.

Potrivit Daily Mail, numărul infracţiunilor comise de români în Marea Britanie a crescut în ultimii ani. Ministerul de Interne de la Londra a publicat o statistică anul trecut care arată că dintre cei 128.000 de români care locuiesc în Marea Britanie, 361 sunt infractori.