Pe fondul scăderii vânzărilor de automobile, Volkswagen a produs anul trecut mai mulți cârnați

Data publicării:
Carnati GettyImages-84702490

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Grupul german deține propria sa carmangerie la Wolfsburg, care a produs 7,2 milioane de cârnați în 2015, cu aproape un milion mai mulți decât în anul anterior.

Producția de cârnați depășește cu mult consumul de către lucrătorii VW în cantinele fabricii, așa încât au fost distribuiți spre vânzare în magazine și supermarketuri din Germania pentru consum la domiciliu.

Pachetele poartă sloganul în limba germană: „Piese originale Volkswagen”.

În același timp, producția de mașini a scăzut în cursul anului la 5,82 de milioane de automobile de la 6,12 milioane anul anterior, pe fondul scăderii vânzărilor, după ce în septembrie autoritățile americane au acuzat cel mai mare producător auto din Europa de instalarea unui software în autovehiculele diesel pentru a evita normele de poluare a aerului.

Dispozitivul este instalat pe un număr estimat la 11 de milioane de automobile la nivel mondial datând din 2009, iar scandalul a dus la declanșarea de investigații internaționale și a determinat VW să înceapă programe masive pentru a-i compensa pe proprietarii vehiculelor afectate, amintește DPA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri