Pești mai sănătoși în crescătoriile de somon din Norvegia

Data publicării:
somon

Crescătoriile de somoni au apărut în Norvegia în urmă cu 40 de ani. Industria a ajuns acum să valoreze 5 miliarde de dolari, dar producţia este ameninţată de problemele legate de poluare. 15 companii, care controlează mare parte din crescătoriile de somoni, s-au decis să ia măsuri.

„Ştim că avem probleme de durabilitate în acest sector. Un mediu mai curat pentru peşti înseamnă o producţie mai bună şi astfel vom face mai mulţi bani”, a susținut Alf-Helge Aarskog, preşedintele Global Salmon Initiative.

Prost gestionate, crescătoriile de peşti pot polua apele şi pot afecta întregul ecosistem. Producătorii vor acum să repare greşelile trecutului şi să facă industria mai receptivă la problemele de mediu, potrivit Reuters. Crescătorii de somon spun că această industrie va deveni şi mai importantă.

„Cred că tot mai multă hrană va proveni din ocean. Industria somonului nu e una uriaşă, dar avem posibilitatea să ne dezvoltăm şi să creştem şi alte specii în viitor”, a mai spus Alf-Helge Aarskog.

Pescuitul intensiv a dezechilibrat ecosistemul multor zone piscicole. În aceste condiţii, astfel de ferme piscicole se vor dezvolta tot mai mult în viitor pentru a face faţă cererii mondiale în creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri