Primele cazuri confirmate de coronavirus în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
drapel marea britanie
Foto: Getty Images

În Marea Britanie au fost confirmate, vineri, primele două cazuri de coronavirus, relatează BBC.

Cele două persoane infectate fac parte din aceeași familie, dar medicii nu au dat deocamdată alte detalii. 

Medicul Chris Whitty, șeful serviciilor medicale din Anglia, a declarat că „serviciul național de sănătate (NHS) este bine pregătit să facă față acestor infectări și deja lucrăm rapid pentru a identifica persoanele cu care cei doi au intrat în contact”.

Ne-am pregătit în eventualitatea unor cazuri în Regatul Unit și am luat suficiente măsuri de control pentru a răspund imediat”, a adăugat el.

Medicul a precizat că Marea Britanie lucrează cu OMS și comunitățile internaționale, pe măsură ce coronavirusul se răspândește în China, pentru „a fi pregătiți în orice eventualitate”.

Această veste vine în contextul în care un avion cu 83 de cetățeni britanici și 27 de persoane de alte naționalități a părăsit vineri dimineață orașul Wuhan din China, centrul epidemiei de coronavirus. Aeronava urmează să ajungă la ora 13:00 în Marea Britanie, după care își va continua călătoria în Spania, unde țările de origine ale celorlalți cetățenilor care provin din Uniunea Europeană își vor asuma responsabilitatea pentru pasagerii rămași.

Cel puțin 213 oameni au murit în China din cauza acestui nou virus din clasa coronavirus, înregistrându-se peste 10.000 de cazuri în toață țara. În alte 18 țări din lume au fost raportate 98 de cazuri.

Joi seară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei, că virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o „urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri