PROFIL. Silvio Berlusconi, cel mai excentric politician al Italiei

Data publicării:
berlusconi mainile sus

De mai bine de trei decenii, numele lui Il Cavaliere a apărut de nenumărate ori în scandaluri legate de petrecerile deocheate pe care le găzduiau reşedinţele lui, dar şi de acuzaţiile de corupţie şi fraudă.

Silvio Berlusconi a recunoscut că a apărut de 2.500 de ori în faţa judecătorilor, în 106 procese. Problemele cu legea nu l-au oprit să se distreze - a cântat şi a animat petreceri în cluburi de noapte. Şi le-a mărturisit compatrioţilor lui că a recurs la operaţii estetice de întinerire.

Nu o singură dată, la întâlnirile celor mai puternici oameni de pe planetă, Silvio Berlusconi s-a lăsat aşteptat pentru că trebuia, de pildă, să termine o discuţie telefonică. S-a întâmplat în 2009, la un summit NATO, când gazdă era cancelarul german Angela Merkel.

În 2010, Il Cavaliere gafa din nou. S-a ridicat şi a plecat în mijlocul unei conferinţe de presă pe care o susţinea, în calitate de gazdă, împreună cu premierul de atunci al Spaniei.

Silvio Berlusconi a reuşit să o enerveze chiar şi pe Regina Elisabeta a II-a. La summit-ul G20 de acum patru ani, Silvio Berlusconi a s-a manifestat zgomotos, strigând după preşedintele Barack Obama, prin saloanele palatului Buckingham.

Silvio Berlusconi şi-a atras antipatia multora. În 2009, la Milano, el a fost atacat de un bărbat cu probleme psihice care i-a spart nasul şi doi dinţi.

În 2011, IL Cavaliere a demisionat, lăsând în urmă, pe lângă datoria publică record a Italiei, de 1.900 de miliarde de euro, amintirea unui lider excentric, catalogat de presă drept un veritabil bufon.

Berlusconi a fost condamnat definitiv, astăzi, la patru ani de închisoare, în dosarul Mediaaset.

Cazul se referă la achiziţionarea de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri