Referendum în Marea Britanie pe 23 iunie. Cetăţenii vor decide dacă vor sau nu să rămână în Uniunea Europeană

Data publicării:
david cameron steag marea britanie europa GettyImages-457779512

 

David Cameron Foto: Gulliver/ Getty Images

Am avut o întâlnire specială cu Guvernul, Guvernul a fost de acord să recomande rămânerea Marii Britanii în interiorul UE. Am să le explic britanicilor de ce. Este una dintre cele mai importante decizii.

Este o alegere în funcţie de ce dorim noi pentru ţara noastră, pentru copiii noştri, în legătură cu modul în care vrem să relaţionăm cu vecinii, cu modul în care dorim să cooperăm pentru ca populaţia noastră să fie în siguranţă.

Toţi membrii cabinetului au libertatea să deruleze campanie cum doresc.

Nu iubesc Bruxelles-ul, iubesc Marea Britanie. Sunt multe lucruri care trebuie să se schimbe în Marea Britanie.

Referitor la referendum, trebuie să ştim dacă vom fi în interiorul unei Europe reformate sau în afară.

Cred că Marea Britanie va fi mai puternică în cadrul unei Europe reformate, cred că ne va fi mai bine în interiorul unei Europe reformate.

Să plecăm din Uniunea Europeană ne-ar prejudicia siguranţa.

Nu vom face parte din Zona Euro, nu vom face parte din nicio armată a UE.

Luni voi merge în Parlament şi le voi propune referendum pentru 23 iunie”, a declarat David Cameron.

Citiţi şi:

Acord la Bruxelles. Marea Britanie rămâne în UE, cu un „statut special”

Ce înseamnă statut special pentru Marea Britanie

Va putea suspenda, timp de şapte ani, ajutoarele sociale pe care le acordă imigranţilor din Uniune, care vor veni pe teritoriu britanic după intrarea în vigoare a mecanismului, nu şi pentru cei care se află deja acolo. De asemenea, alocaţiile pentru copiii care nu şi-au urmat părinţii în Marea Britanie şi au rămas acasă vor fi reduse. În plus, centrul financiar din Londra îşi va putea menţine distanţa faţă de regulile financiare impuse în zona euro, iar Marea Britanie nu va trebui să ia parte la integrarea, din ce în ce mai puternică, a blocului comunitar. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare doar dacă britanicii decid la referendum să rămână în Uniunea Europeană.

Acordul agreat de Marea Britanie şi celelalte state europene are câteva puncte esenţiale:

- reducerea alocațiilor pentru copiii imigranţilor din UE, care nu trăiesc în Marea Britanie. Se aplică imediat pentru noii veniţi şi din 2020 pentru cei existenţi.

- suspendarea timp de 7 ani a ajutoarelor sociale pentru imigranţii din ţările UE care vin în Marea Britanie după intrarea în vigoare a acordului.

- un amendament la tratatele UE care să spună explicit că sintagma "uniune tot mai integrată" nu se aplică Marii Britanii.

- posibilitatea Marii Britanii de a impune măsuri de protejare a districtului financiar din Londra de noi reguli adoptate în zona Euro.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri