Românii care au plecat în vacanţă în străinătate s-ar putea confrunta cu vreme severă

Data publicării:
valuri mari

Un nou episod de vreme rea s-a abătut asupra Europei. La această oră sunt coduri portocalii de ninsoare în Austria, Belgia, Germania şi Slovacia. Zăpada şi vântul violent au ucis cel puţin trei oameni şi au dus la blocaje pe autostrăzi, curse aeriene anulate şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

În Spania, furtuna Bruno a adus ploi, ninsori, valuri de zece metri şi rafale de vânt de până la 120 de kilometri pe oră.
Doi oameni au murit, potrivit serviciilor de urgenţă care au primit mai mult de o mie de apeluri mai ales în zonele de coastă din jurul Barcelonei. Un bărbat a căzut de la balcon, doborât de vântul puternic, iar un altul s-a înecat după ce s-a aventurat să facă windsurfing, în ciuda codului portocaliu.
Furtuna Bruno s-a abătut şi asupra Franţei. Trei oameni au fost răniţi de arborii căzuţi şi 23.000 de locuinţe au rămas fără energie după ce cablurile reţelei electrice au fost rupte.
Condiţiile meteo nu i-a descurajat pe curioşii care au vut să asiste la spectacolul naturii.
„E magic! Am venit la Biscarosse să văd furtuna”, spune o femeie.

Al doilea episod de ninsori abundente din această iarnă în Marea Britanie a lăsat 13.000 de locuinţe fără electricitate, iar zăpada şi poleiul au făcut mari probleme în trafic.
„După cum vedeţi, stăm pe loc aici pe A14. Nu mergem nicăieri. Sunt aici de cinci ore şi la fel şi ceilalţi”, a declarat un șofer într-un reportaj la televiziunea ITV.

„Sunt aici de 8 ore. Toată lumea e blocată, nu ne mişcăm deloc. Ia uitaţi!”, spune un altul.

Şi traficul aerian a fost perturbat. Sute de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul Stansted, din Londra, unde zborurile au fost de două ori suspendate pentru a fi curăţată pista.

Vremea rea face probleme şi în Belgia. Un om a murit şi patru au fost răniţi de o macara doborâtă pe vânt peste două clădiri. Utilajul a avariat şi câteva maşini parcate pe marginea drumului.

În Statele unite, ninsorile record de acum două zile sunt urmate de un val de aer polar. O zonă cu o populaţie de aproape 50 de milioane a fost plasată sub avertizare de ger. Un orăşel situat nu departe de cascada Niagara a fost acoperit o pătură de zăpadă groasă de aproape un metru şi jumătate.

Nămeţii şi gerul nu i-au împiedicat pe cei care au vrut să se distreze şi au plecate la plimbare cu schiurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri