Șeful spionajului militar ucrainean: Rușii au minat „răcitorul” centralei nucleare de la Zaporojie

Data actualizării: Data publicării:
harta cu zona din jurul centralei nucleare de la zaporojie
Budanov spune că rușii au minat iazul folosit la răcirea reactoarelor de la centrala nucleară Zaporojie. Foto: Facti

Kiril Budanov, șeful serviciilor secrete militare din Ucraina, a declarat marți că trupele ruse de ocupație „au făcut cel mai rău lucru posibil” și anume că „au minat iazul folosit la răcirea reactoarelor de la centrala nucleară Zaporojie, relatează Unian.net.

„Cel mai rău lucru este că centrala nucleară de la Zaporojie este expusă unui pericol suplimentar, există o mare probabilitate să apară probleme semnificative”, a avertizat Budanov.

După cum a amintit șeful serviciilor secrete militare, din cauza distrugerii barajului Kahovka de către ruși, accesul normal al apei la răcitoarele de la centrala nucleară Zaporojie a fost întrerupt.

„Catastrofa s-a produs deja. Acest dezastru a fost comis în mod deliberat de Federația Rusă... Există o anumită amenințare la răcitoarele reactoarelor de la centrala Zaporojie”, a explicat el.

harta contaminare facti
Hartă cu zona care riscă să fie contaminată în cazul unui incident la centrala nuleară de la Zaporojie. Foto: Facti

Apa barajului Kahovka era folosită la răcirea reactoarelor de la Zaporojie. Dacă nu este suficientă în iazul de răcire, se poate întâmpla un accident la centrala nucleară.

Locuitorii din Energodar au fost îndemnați să fie vigilenți, pentru că situația de la centrala nucleară ar putea deveni incontrolabilă în orice moment.

Președintele Energoatom, Petr Kotin, a avertizat că reprezentanții Rosatom și ai armatei ruse controlează complet centrala nucleară din Zaporojie. Acesta spune că se poate aștepta la orice din partea invadatorilor.

Editor : A.R. | L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri