Slovacia a livrat primele obuziere în Ucraina și lucrează la o nouă comandă care va fi plătită de Germania, Danemarca şi Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
obuzier slovac zuzana 2
Slovacia a livrat primele obuziere în Ucraina și lucrează la o nouă comandă care va fi plătită de Germania, Danemarca şi Norvegia. U.S. Army photo by Pfc. Jacob Bradford

Slovacia a efectuat livrarea a opt obuziere Zuzana 2 comandate de Ucraina anul trecut, a anunţat luni Ministerul slovac al Apărării, relatează dpa.

„De astăzi, am predat Ucrainei o baterie completă de sisteme de artilerie de înaltă calitate produse de propria noastră industrie de apărare”, a declarat ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, potrivit site-ul ministerului.

„Suntem convinşi că, cu ajutorul lor, apărătorii ucraineni vor fi capabili să salveze cât mai multe vieţi şi să-şi aducă patria mai aproape de victoria necondiţionată asupra inamicului”, a adăugat el, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Compania de producţie de stat Konstrukta-Defense lucrează deja la o nouă comandă pentru Ucraina, a precizat ministerul. Aceasta ar implica încă 16 obuziere Zuzana 2, care urmează să fie plătite în comun de Germania, Danemarca şi Norvegia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri