Principalul suspect al atacului terorist din Barcelona a fost ucis. Anunţul poliţiei catalane

Data actualizării: Data publicării:
Younes Abouyaaqoub

Poliția spaniolă, aflată în căutarea tânărului de 22 de ani care joi a intrat cu o furgonetă în mulţime la Barcelona, a împușcat mortal un bărbat care ar fi avut asupra sa o centură cu explozibili, relatează BBC citând presa din peninsulă. Împușcăturile au avut loc pe o stradă din Subirats, la vest de Barcelona. Puțin mai devreme, poliția a confirmat că se află acolo în căutarea lui Younes Abouyaaqoub. 

ACTUALIZARE 20.00. Poliţia catalană a confirmat pe Twitter că persoana "doborâtă” la Subirats, la vest de Barcelona, este Younes Abouyaaqoub, căutat pentru atentatul de săptămâna trecută, de la Barcelona, relatează El Pais.

Potrivit unor surse din forţele de ordine, teroristul a fost ucis, însă autorităţile au anunţat oficial numai că bărbatul a fost împuşcat şi că pare să fi purtat o centură falsă de explozibili.

După ce suspectul a căzut la pământ, echipe de genişti au început operaţiunile de scoatere a presupusei sale centuri de expozibili, folosind un robot. 

Nu este clar dacă centura este reală sau falsă, aşa cum au fost cele are atacatorilor de la Cambrils. 

Poliţia a cerut populaţiei să evite zona Subirats până la încheiarea operaţiunii în curs.


„Un bărbat cu trăsăturile lui Younes Abouyaaqoub a fost omorât”, relatează El Pais, care adaugă că el avea asupra sa o centură cu explozibili și a fost reperat în apropierea Barcelonei.

Potrivit informațiilor de la această oră, el a fost împușcat într-o benzinărie.

Marocanul de 22 de ani era căutat în toată Europa, deşi poliţia nu era sigură dacă mai este sau nu în viaţă. Abouyaaqoub a început în ultimul an să respecte mai strict doctrina religioasă, iar în timpul unei vizite în Maroc, în martie, a refuzat să dea mâna cu femeile, au povestit rudele.

Rudele şi-au exprimat şocul şi furia după ce au descoperit presupusa implicare în atacul de la Barcelona a lui Younes Abouyaaqoub, precum şi a fratelui şi a celor doi veri ai lui, toţi originari din oraşul marocan Mrirt.

Familia tânărului din Mrirt au spus că i-au văzut ultima oară pe Younes şi pe fratele său în martie.

„Am deschis uşa şi i-am văzut pe Younes şi pe Mohamed pe motociclete. Nimeni din familie nu ştia că vin. Atunci i-am văzut ultima data”, a spus o verişoară a celor doi, citată sub acoperirea anonimatului.

Ea a povestit că Mohamed era mai conservator decât Younes, cu toate că, în urmă cu câţiva ani, el era cel care mergea în cluburi şi consuma alcool. Femeia îl acuză pe Mohamed că l-a influenţat pe Younes.

„Până anul trecut, Younes era complet normal, dar când ne-a vizitat anul acesta, a refuzat să dea mâna cu noi, la fel ca Mohamed. Younes a intrat, a făcut un duş, s-a dus la rugăciunea de vineri la moscheea locală şi am servit prânzul împreună. După aceea, am mers împreună prin ţară, am mers la ocazii de familie, precum nunţi, lucrurile erau normale”, a mai spus ea.

Abouyaaqoub este unul dintre cei 12 suspecţi pentru atacul de joi, de pe La Rambla, cel mai faimos bulevard din Barcelona.

Fratele său, El Houssaine Mohamed, şi verii săi primari, Mohamed şi Omar Hychami au fost ucişi în atacul din noaptea de joi spre vineri, de la Cambrils.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri