Spania a câștigat din turism 56 de miliarde de euro în doar zece luni

Data publicării:
barcelona 1

 

Muzeul Național de Artă din Barcelona / Foto: Wikipedia

Se estimează că, în cele din urmă, cifrele pentru întreg anul 2013 vor stabili un record în istoria turismului spaniol.

Turiștii care au vizitat Spania anul acesta au cheltuit mai mult decât anul trecut și au stat o perioadș mai lungă decât în urmă cu un an.

Deși statisticile relevă situația după doar 10 luni, recordurile istorice se numără unul după altul, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu. 

Doar în luna noiembrie turiștii au cheltuit în Spania, pe cazare masă și cumpărături aproape 3,5 miliarde de euro. Majoritatea turiștilor provenind din Marea Britanie, Germania și țări din Asia. Zonele care au atras cel mai mare număr de turiști sunt Catalonia și insulele Canare.

Conform statisticilor oficiale, turiștii din Marea Britanie au fost cei mai largi la buzunare cheltuind în Spania în doar 10 luni, 11.5 miliarde de euro, cu 7,4 % mai mult decât in 2012.

Aceștia sunt urmați de turiștii din Germania cu 9.1 miliarde de euro , de cei din Franța cu 5.6 miliarde de euro și de turiștii din țările nordice , care au cheltuit 5.3 miliarde de euro cu 18 % mai mult decat anul trecut.

Cele mai vizitate destinații rămân Barcelona, Insulele Baleare, Palma de Mallorca și Insulele Canare.

Spania a beneficiat anul acesta și de o conjunctură internațională favorabilă. Problemele economice și tulburările sociale din alte zone turistice precum Egipt și Turcia au reorientat turiștii în căutare de soare și căldură către Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri