Spania nu ține cont de vergeturi. Campania inedită prin care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent cum arată

Data actualizării: Data publicării:
Afișul de campanie al guvernului spaniol cu femei la plaja
Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă. FOTO: BBC

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă, scrie BBC.

"Vara este și a noastră", este sloganul care însoțește posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit. Printre ele este și una care face plajă topless, după o mastectomie.

Șefa Institutului pentru drepturile femeilor, Antonia Morillas, a spus că așteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă și  drepturile.

Institutul, care este inițiatorul acestei campanii, a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleași drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu cine își doresc.

"Astăzi celebrăm o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru", este mesajul campaniei. "Toate corpurile sunt corpuri pentru plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă proiectul nu ar trebui extins, ca să includă și bărbați care nu au un aspect fizic "așa numit standard", în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că această campanie este culmea absurdului, încercând să "creeze o problemă acolo unde nu există".

Ángela Rodríguez Pam, secretar de stat în Ministerul Egalității de Șanse, a postat pe Twitter un mesaj adresat bărbaților care se întrebau de ce ar avea nevoie femeile de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: "Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard."

În România a fost în ultimele zile un scandal uriaș în mediul online după declaraţiile vloggerului, George Buhnici, legate de felul în care arată femeile care sunt pe litoral. Totul a pornit după ce acesta a afirmat că soția lui are corp "de minoră" şi că nu-i plac "femeile cu vergeturi și celulită". George Buhnici a postat marți pe canalul său de YouTube un video de aproape patru minute, intitulat "IERTAȚI-MĂ, DOAMNELOR!", în care spune că vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri