Statistică: Copiii stimulează creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în Anglia

Data actualizării: Data publicării:
O fetiță merge prin parc de mână cu mama ei.
Foto: GettyImages

Rata de prevalenţă a maladiei COVID-19 a crescut în Anglia săptămâna trecută, a anunţat vineri Oficiul Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie, care a explicat acest fenomen prin creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor de vârstă şcolară, informează Reuters.

Şcolile din Anglia sunt deschise de aproximativ o lună, iar anumiţi epidemiologi au exprimat îngrijorări legate de creşterea infectărilor în rândul copiilor, deşi ea nu a determinat deocamdată o creştere susţinută a infectărilor în rândul populaţiei generale.

Prevalenţa estimată la elevii de gimnaziu a fost de 4,58%, ceea ce înseamnă că mai mult de 1 copil din 25 a fost testat pozitiv cu COVID-19, în comparaţie cu procentul de 2,81% înregistrat la copiii din aceeaşi grupă de vârstă care au fost testaţi pozitiv în săptămâna precedentă.

Prevalenţa bolii la nivelul populaţiei generale din Anglia a fost de 1 la 85, uşor mai mare decât cea din săptămâna anterioară (1 la 90), dar a rămas mai mică decât în urmă cu două săptămâni, când era de 1 la 80.

Numărul de reproducţie a COVID-19 a cunoscut şi el o uşoară creştere, potrivit statisticilor guvernamentale.

Specialiştii de la departamentul Infection Survey din cadrul ONS încearcă să estimeze numărul persoanelor infectate în comunitate dincolo de cele care se prezintă pentru a fi testate, pentru a furniza guvernanţilor o rată estimativă a prevalenţei bolii care să nu fie afectată de fluctuaţiile ce apar în cifrele legate de testările zilnice.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început abia săptămâna trecută

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat un plan de iarnă pentru ca naţiunea britanică să treacă cu bine peste infecţiile cu noul coronavirus, iar copiii de peste 12 ani vor primi doze de vaccinuri anti-COVID-19.

Vaccinarea rezidenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a început abia săptămâna trecută, fapt care a lăsat Anglia şi celelalte ţări din Marea Britanie în urma Statelor Unite şi a mai multor state din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

În Scoţia, care îşi stabileşte propria politică de sănătate şi unde şcolile au fost redeschise la jumătatea lunii august, cazurile zilnice raportate au scăzut după ce au atins un nivel record la sfârşitul lunii august.

ONS afirmă că deşi prevalenţa cazurilor pozitive a scăzut în Scoţia, ea este mai mare decât cea din Anglia, fiind de 1 la 55.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri