Tensiunile cresc la Kiev după confruntările de vineri noapte. Mii de ucraineni cer în stradă demisia preşedintelui Viktor Ianukovici

Data publicării:
ucraina2

Mii de ucraineni continuă protestele în centrul Kievului şi cer plecarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, după ce acesta a blocat semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Opoziţia vrea alegeri anticipate, iar de după gratii, fostul premier Iulia Timoşenko le cere susţinătorilor ei să rămână în stradă până când regimul va fi înlăturat.

Miile de oameni ieşite în piaţa din centrul Kievului cer plecarea de la putere a preşedintelui, nemulţumiţi că acesta nu a semnat acordul. Liderii opoziţiei cer populaţiei să îi sprijine pentru a-l înlătura pe şeful statului. „Trebuie să fim uniţi pentru a putea lovi. Trebuie să fim cu toţii uniţi. Singur nu voi putea face nimic, nici eu, nici ceilalţi lideri ai opoziţiei. Nu vom putea face nimic fără sprijinul poporului”, a spus Vitali Klitschko, lider al opoziţiei, în faţa manifestanţilor.

Ca toţi ceilalţi de aici, vreau să obţinem ceea ce ne dorim. Sperăm să stăm aici până când vom învinge”, susţine un tânăr protestatar.

Furia manifestanţilor a crescut după confruntările din noaptea de vineri spre sâmbătă, când poliţiştii au încercat să îi împrăştie pe oamenii adunaţi în Piaţa Independenţei. 40 de persoane au ajuns la spital după ce au fost bătute de forţele de intervenţie.

Oficialii de la Kiev se aşteaptă în continuare la proteste în următoarele zile, motiv pentru care au înăsprit măsurile de securitate. Mii de jandarmi au fost mobilizaţi în apropierea Pieţei Independenţei din capitala Ucrainei pentru a preveni eventualele incidente.

Ce altceva putem face? Nu avem altă soluţie decât să ne adunăm aici şi să spunem ce vrem, fiindcă toţi politicienii ne manipulează întotdeauna:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri