GAFĂ. Fondatorul Corona nu a lăsat bani satului natal

Data actualizării: Data publicării:
cerezalescondado

Gafă a presei din Marea Britanie, care a informat că toți cei 80 de locuitori ai satului spaniol Cerezales del Condado au devenit milionari. Informația a făcut înconjurul lumii. În acest sat s-a născut fostul director al companiei care produce berea Corona.

antonino-fernandez-kQNI--620x349@abc
Foto: abc.es

Actualizare: Potrivit reprezentanților fundației „Cerezales Antonino y Cinia”, informația este falsă. Jurnaliștii de la Mashable au vorbit cu aceștia și au dezvăluit că au citit testamentul miliardarului Antonino Fernandez.

Pot să confirm că nu a lăsat bani către locuitorii din orașul său natal în testament. Familia sa a deschis recent testamentul și nu știm cine a luat acești bani, dar e clar că nu orașul natal și nici vecinii săi. Unii membri ai familiei au o casă dar nu locuiesc acolo. Vin doar în vacanțe”, a spus Lucia Alajos, reprezentanta fundației înființate de Antonino Fernandez.

Presa britanică, inclusiv The Daily Mail și BBC, a citat ca sursă a informației ziarul local Diario de Leon.


Antonino Fernandez, fostul director al Grupo Modelo și care produce celebra bere Corona, s-a născut în Cerezales del Condado în 1917.

În luna august a acestui an a murit la vârsta de 99 de ani și ar fi lăsat 169 de milioane de lire (210 milioane de dolari) pentru locuitorii din satul unde a crescut, în sărăcie, într-o familie cu 13 copii. Astfel, fiecare localnic ar fi primit aproximativ 2,5 milioane de dolari.

Cine e a fost Antonino Fernandez

La vârsta de 14 ani, a fost nevoit să nu mai meargă la școală pentru că părinții nu puteau plăti taxele școlare.

Din provincia Leon, el a emigrat în Mexic la vârsta de 32 de ani, unde s-a angajat la compania unchiului soției sale, Grupo Modelo.

În 1971 a devenit CEO-ul companiei și a făcut din Corona cea mai populară bere mexicană, exportată în toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri