Trei oligarhi ruși scapă de sancțiunile UE care vizează războiul Rusiei în Ucraina

Data publicării:
Russia national flag
Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană nu va reînnoi sancţiunile împotriva a trei oameni de afaceri ruşi, vizaţi în legătură cu războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, când măsurile punitive actuale expiră în această săptămână, au declarat marţi patru surse diplomatice pentru Reuters.

Guvernele occidentale au impus sancţiuni economice drastice Moscovei, inclusiv interdicţii de import de petrol rusesc, din cauza invadării Ucrainei în februarie anul trecut, conform Agerpres.

Sancţiunile individuale includ interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor şi vizează aproximativ 1.800 de persoane şi entităţi considerate responsabile sau beneficiind de pe urma acestui război.

Cele trei persoane care vor fi eliminate de pe lista celor vizaţi de sancţiuni sunt omul de afaceri Grigori Berezkin, miliardarul Farhad Ahmedov şi fostul şef al Ozon, o firmă rusă de comerţ electronic, Aleksandr Şulghin.

Un fost comandant militar rus Gheorghi Şuvaev, care a murit anul trecut, va fi, de asemenea, scos de pe lista celor sancţionaţi, au mai spus sursele citate.

UE are nevoie de unanimitate între toate cele 27 de state membre ale blocului comunitar pentru a impune sancţiuni, care sunt reînnoite la fiecare şase luni.

Aproape 1.600 de persoane şi peste 200 de entităţi se află pe lista de sancţiuni a UE, care datează din 2014, când Rusia a anexat regiunea Crimeea de la Ucraina.

Ahmedov este implicat în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia, în timp ce Berezkin, apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, este implicat într-o serie de sectoare precum mass-media, infrastructură şi energie, potrivit listei oficiale de sancţiuni a UE.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri