Sari la conținut
News Alert

Turiștii români solicită să se întoarcă din Istanbul după explozia de marți

 

Foto: Getty Images

Imediat după explozia petrecută în apropierea Moscheii Albastre, obiectiv turistic recunoscut al Istanbulului, turiștii români au început să reacționeze, potrivit unui comunicat al agenției de turism Paravion. Aceștia au luat de urgență legătura telefonic cu specialiștii agenției pentru a găsi cea mai rapidă metodă de a se reîntoarce în țară.

„Istanbulul este una dintre cele mai accesate destinații de către turiștii români, vorbim de ordinul miilor, care îl vizitează anual. În momentul de față analizăm baza de date cu toți românii care sunt deja acolo sau urmează să plece către Instabul în următoarele săptămâni, pentru a fi 100% pregătiți operațional. Am început, deja, să primim telefoane pentru a se întoarce repede în țară și depunem toate eforturile pentru a găsi varianta optimă și cea mai convenabilă. Până la acest moment, companiile aeriene nu au anunțat nimic în acest sens”, a declarat Remus Vișan, managing director Paravion și vicepreședinte al ANAT.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

Pe aceeași temă