Sari la conținut
News Alert

Un avion militar s-a prăbușit în Spania. Aeroportul din Sevilla a fost închis

Actualizare ora 19.15: Cel puţin patru spanioli au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Sevillia. Potrivit poliţiştilor spanioli, citaţi de cotidianul El Pais, alte două persoane aflate la bordul aparatului Airbus A 400 au fost transportate la spital în stare gravă. Autorităţile spaniole au precizat că piloţii avionului militar au anunţat turnul de control, cu câteva minute înainte de accident, că au probleme tehnice.

Actualizare ora 17.15: Cel puţin trei spanioli au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit. Potrivit poliţiştilor spanioli, citaţi de cotidianul El Pais, alte două persoane aflate la bordul aparatului Airbus A 400 au fost transportate la spital în stare gravă. O altă persoană este dată dispărută. Premierul spaniol a declarat că cei care şi-au pierdut viaţa în accident ar fi fost angajaţi ai companiei Airbus. Presa din Spania scrie că acest tip de avion de transport este asamblat la uzina militară Airbus din Sevilla. Deocamdată nu se cunosc motivele care au dus la prăbuşirea avionului.  

Actualizare ora 16.00: Poliţia locală a anunţat că două persoane care se aflau în avion au fost transportate la spital, aflându-se în stare extrem de gravă. La bordul aeronavei s-ar fi aflat între opt şi zece persoane. 

Actualizare ora 15.20: Avionul a explodat la prăbuşire şi este distrus complet. Aeronava se afla în probe, urmând să fie cumpărată de armata spaniolă. A400M este unul dintre cele 20 de avioane pe care Spania dorea să le cumpere de la compania franceză Airbus. 

Pentru moment, nu există informaţii dacă în fabrica peste care s-a prăbuşit avionul se aflau muncitori. Potrivit autorităţilor spaniole, cu câteva minute înainte de accident, piloţii avionului militar au anunţat turnul de control că au probleme tehnice.

Deocamdată nu se ştiu informaţii despre starea persoanelor care însoţeau piloţii, însă ar fi vorba despre ingineri ai companiei Airbus care făceau probele tehnice de zbor. 

Este vorba despre un avion militar a cărui producție a început în 2009. Până acum au fost fabricate doar șase aeronave Airbus A400M, iar costul unei unități începe de la 130 de milioane de euro.

Actualizare ora 14.58: Prima fotografie de la fața locului. Pompierii intervin deja pentru a stinge flăcările.

Potrivit primelor informații, la bordul avionului s-ar afla șapte persoane, însă nu se știe dacă au supraviețuit sau nu.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului. Aeroportul din Sevilla a fost închis.