Un bărbat a împușcat câteva persoane de culoare, într-un oraș din centrul Italiei

Data actualizării: Data publicării:
++ Sparatorie a Macerata: colpi da auto nera, 2 persone ++
Una persona di colore rimasta ferita da alcuni colpi di pistola esplosi a Macerata da un'Alfa Romeo 147 nera, con a bordo due persone dalla pelle chiara, 3 febbraio 2018. ANSA/GUIDO PICCHIO

Un italian de 28 de ani a terorizat un întreg oraș din centrul Italiei. Înarmat cu un pistol, el a vânat, la propriu, oameni de culoare pe străzile orașului Macerata.  Locuitorii s-au baricadat în case și tot traficul a fost paralizat, timp de câteva ore. Șase oameni au fost răniţi, câţiva dintre ei fiind acum în stare gravă. Agresorul a fost, în cele din urmă, încătuşat. 

Bărbatul a tras focuri de armă dintr-o maşină. Televiziunea RAI precizează că acesta a vizat în principal persoanele de culoare, în timp ce presa locală relatează că cei atacați ar fi imigranți. Bărbatul oprit de oamenii legii este un italian în vârstă de 28 de ani.

Focuri de armă au fost auzite și în alte părți din oraș, inclusiv în apropiere de gară. Poliția i-a sfătuit pe localnici să se adăpostească, deoarece împușcăturile ar putea continua.

Sunt, potrivit surselor italiene șase persoane rănite, câteva dintre ele în stare gravă. În mai multe zone ale orașului s-au tras focuri de armă, dar cei mai mulți răniți sunt din zona gării.

Aceste focuri de armă au fost trase în două zone ale orașului în care are loc o anchetă privind moartea unei tinere de 18 ani, miercurea trecută. Un bărbat din Nigeria a fost arestat în acest caz. 

10 la sută din populația orașului Macerata este reprezentată de străini, iar la începutul anului 2017 locuiau acolo și 499 de români cu acte în regulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri