Un brutar din Franţa a inventat automatul de pâine caldă

Data publicării:
AutomatPaine

După o zi de muncă în brutărie, Jean Loius Hecht voia să scape de clienţi. Aşa că i-a venit ideea salvatoare - a realizat maşina de vândut pâine caldă -, pentru care a câştigat marele premiu la o competiţie pentru inventatori.

Pâinea plasată de brutar în aparatul automat este luată din cuptor cu zece minute înainte de a se coace, aşa că în aparat avem un produs semipreparat, iar maşina de pâine este cea care finalizează coacerea, distribuirea şi vânzarea produsului”, explică Jean Loius Hecht, inventatorul automatului de pâine.

Fideli tradiţiilor, francezii au ridicat la început din sprâncene.

Când am văzut aparatul de pâine ni s-a părut puţin ciudat. Dar pâinea din automat este chiar foarte bună, iar când magazinul este închis, o luăm direct din maşina de pâine”, spune un client.

Până şi brutarii din Hexagon au început să se împace cu ideea că un aparat e la fel de bun ca un vânzător. Nu are program fix, nu cere pauză, şi aduce mai mulţi bani în casa de marcat.

Graţie automatului facem 8.500 de baghete pe zi. Asta înseamnă un câştig de 100.000 de euro pe lună”, spune Yvan Hocquel, brutar.

Cum toată lumea este mulţumită, şi afacerea merge bine. Inventatorul a instalat 20 de automate în mai multe oraşe din Franţa, şi acum îşi încearcă norocul în Rusia, cu alte patru aparate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri