Un muzician din Germania a cerut mii de euro despăgubiri pentru 5 concerte anulate în pandemia de COVID-19. Ce a decis instanța

Data publicării:
muzician germania
Sursa foto: Facebook / Martin Kilger

Un muzician profesionist din Germania a cerut în instanță 8.400 de euro despăgubiri, după ce i-au fost anulate 5 concerte în perioada pandemiei de COVID-19. Curtea Federală de Justiție a respins cererea motivând că măsurile au fost necesare pentru salvarea de vieți. "Viaţa şi sănătatea culturii nu au fost protejate", a declarat, în replică, artistul, citat de Agerpres.

Din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor impuse de autorități, 5 dintre concertele lui Martin Kilger, un muzician profesionist în vârstă de 47 de ani din Germania, au fost anulate. Spectacolele trebuiau să aibă loc în martie și iulie 2020.

Indignat de situație, bărbatul a solicitat guvernului despăgubiri de 8.400 de euro. După ce instanțele inferioare i-au respins cererea, muzicianul a decis să atace hotărârea la Curtea Constituţională Federală, care se pronunţă asupra cazurilor ce implică dispoziţii ale Constituţiei germane.

Doar că nici aici nu a fost cu noroc. Curtea Federală de Justiţie a decis că restricţiile guvernului privind coronavirusul au fost proporţionale cu criza sanitară şi necesare pentru a salva vieţi şi a proteja sănătatea populaţiei.

"Nu existau medicamente sau vaccinuri la momentul respectiv", a declarat, joi, preşedintele instanţei, adăugând că măsurile au fost necesare și pentru a preveni supraîncărcarea sistemului de sănătate. Instanța a considerat că dificultățile din perioada izolării au fost compensate cu generozitate prin ajutoare de stat, scrie sursa citată.

"Viaţa şi sănătatea culturii nu au fost protejate", a declarat Martin Kilger, vizibil dezamăgit, după pronunţarea hotărârii.

Nu este primul caz în care instanța din Germania respinge plata unor despăgubiri din cauza măsurilor adoptate în pandemia de coronavirus. În mai, de exemplu, s-a pronunţat în cazul unui coafor închis în 2020, în timpul celor şase săptămâni de lockdown. Și cererile unui patron de restaurant şi a unui proprietar de hotel, ale căror afaceri au fost afectate de măsurile autorităților, au fost, de asemenea, respinse.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri