Un oficial maghiar acuză Bruxellesul că încearcă să deturneze investiţiile străine din Ungaria în România

Data publicării:
menczer tamas
Tamas Menczer acuză UE că a declanșat „un atac împotriva Ungariei şi a ungurilor". Foto: Facebook

Bruxellesul ar vrea să „mute fabrica BMW din Debrecen în România”, a afirmat luni un oficial din Ministerul de Externe ungar, ca răspuns la o ştire că unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European a îndemnat companiile străine să facă investiţii în ţări ca România, în loc de Ungaria.

„Bruxelles a lansat încă un atac împotriva Ungariei şi a ungurilor”, a scris pe Facebook secretarul de stat Tamas Menczer, adăugând că motivul este că Ungaria respinge „migraţia, războiul şi sancţiunile”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit lui Menczer, Katarina Barley, „vicepreşedinta Parlamentului European, mare susţinător al războiului şi imigraţiei”, a pledat pentru „înfometarea financiară a Ungariei”.

Oficialul ungar a subliniat că investiţiile sunt cheia creşterii economice susţinute a Ungariei şi au contribuit la exporturi-record.

„Respingem acest nou atac al Bruxellesului şi vom apăra suveranitatea Ungariei”, a adăugat secretarul de stat ungar.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri