Ursula von der Leyen se va întâlni luni cu președintele Iohannis și premierul Cîțu, cu ocazia aprobării PNRR

Data actualizării: Data publicării:
iohannis bruxelles
Klaus Iohannis si Ursula von der Leyen. Foto: presidency.ro

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni, luni, în timpul vizitei oficiale privind evaluarea și aprobarea PNRR, cu președintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîțu. Cei trei oficiali vor vizita Spitalul Universitar București, care ar putea beneficia de finanțare prin Mecanismul de redresare și reziliență.

„Luni, 27 septembrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla într-o vizită oficială la București pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU", arată un comunicat emis de Comisia Europeană.

Premierul Florin Cîțu, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, vor vizita Spitalul Universitar de Urgență București, unde vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, Florin Cîțu a transmis: ”Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani.

România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”.

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.

Vizita șefei Executivului european a fost anunțată în urmă cu o săptămână.

Planul Național de Redresare și Reziliență are o valoare totală de 29,2 miliarde de euro.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri