VIDEO. Frans Timmermans, despre români în 2017: "Ar trebui să fie foarte, foarte mândri de ei"

Data actualizării: Data publicării:
timmermans bucuresti_fb 2

Reproşurile şi avertismentele transmise de Frans Timmermans vin pe baza unei evaluări şi a unei atenţii sporite pe care a acordat-o prim-vicepreşedintele Comisiei Europene ţării noastre încă de la preluarea mandatului, căci principala lui misiune este să vegheze la respectarea statului de drept.

Reluăm acum un pasaj dintr-un dialog pe care l-a avut pe Facebook în martie 2017 cu cetăţeni din toată Uniunea Europeană. Iată ce a avut de spus despre români.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, 24 martie 2017: „Aţi văzut angajamentul faţă de Uniunea Europeană? Mi s-a părut extrem de încurajator. A fost minunat să vedem că poporul român şi-a asumat o atitudine, şi-a asumat nevoia de luptă împotriva corupţiei. Este incredibil ce s-a întâmplat într-o ţară unde, în trecut, oamenii detestau corupţia, dar o tratau ca pe ceva inevitabil. Trebuia să-ţi trimiţi copilul la şcoală, îi trimiteai şi o atenţie directorului. Mergeai la medic, îi duceai şi lui un cadou. Şi mai ales în politică, dacă aveai nevoie de ceva de la un politician îl copleşeai cu atenţii. Dar au întors pagina. Aceasta nu mai este regula în România. Este un mesaj extraordinar. Şi dacă oamenii au impresia că politicienii încearcă să facă paşi înapoi în loc să meargă înainte atunci ies în stradă. Este un mesaj atât de încurajator. Ne arată o schimbare autentică în societatea românească şi cred că românii ar trebui să fie foarte, foarte mândri de ei pentru că au reuşit să facă acest lucru”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri