Sari la conținut

Atentat eșuat la Paris

Incident în centrul Parisului. O maşină a lovit o dubă a jandarmilor în zona Champs-Élysées, după care a explodat şi a luat foc. Şoferul vehiculului particular a decedat, cel mai probabil. Asupra sa a fost găsită o armă, după ce a fost imobilizat de către poliţişti.

ACTUALIZARE 19.30. Atacatorul a decedat. Este vorbe de un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuia la periferia capitalei franceze, informează News.ro. Bărbatul este originar din Argenteuil şi pe numele său există o fişă S, ceea ce înseamnă că autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul. Butelii de gaz şi o puşcă de tip Kalaşnikov au fost găsite în maşina sa, potrivit poliţiei.

Ministrul de Interne, Gerard Collomb, a anunţat că bărbatul a fost ucis în incident. Gerard Collomb a mai declarat că acest atentat vizând forţele de securitate pe Champs-Elysees arată că nivelul ameninţării este în continuare foarte ridicat în această ţară şi că el justifică starea de urgenţă.

ACTUALIZARE 18.35. Şoferul maşinii care a explodat după ce a intrat cu ea în duba jandarmerie probabil a murit. Este „cel mai probabil mort”, a declarat purtătorul de cuvânt, Pierre-Henry Brandet.


Potrivit agenţiei France Presse, anchetatorii merg pe varianta unui act intenţionat, dar oficialii francezi nu spun nu clar dacă este vorba despre un atentat terorist.

Un jurnalist francez aflat în zonă a spus că a văzut o explozie în interiorul maşinii care a lovit duba jandarmilor.

Poliţia franceză a izolat locul incidentului şi a luat măsuri suplimentare de securitate în jurul sediului Preşedinţiei franceze, aflată la mică distanţă de locul incidentului.

De asemenea, Prefectura Parisului le-a recomandat trecătorilor să evite zona în care a avut loc incidentul. O staţie de metrou din apropiere a fost închisă temporar, preventiv.