VIDEO. Întrebare dificilă primită de Papă de la un copil

Data publicării:
papa

A impresionat o lume întreagă când l-a întrebat pe Papa Francisc dacă este posibil ca tatăl lui, care era ateu, să fi ajuns în Rai. Deşi în faţa Suveranului Pontif şi-a pierdut vocea, băieţelul, care vine dintr-un cartier sărac din Roma, a reuşit să povestească ce a simţit în momentul întâlnirii cu Papa Francisc şi cum i s-a schimbat viaţa de atunci.

„Vino la mine, Emanuele. Vino la mine şi spune-mi la ureche”, l-a îndemnat Papa.

Băieţelul şi-a pierdut tatăl acum trei ani. Şi voia să ştie dacă a ajuns în Rai, chiar dacă era ateu. Papa Francis i-a spus că Dumnezeu nu ar fi putut abandona un tată atât de bun ca al lui Emanuele.

- Dumnezeu îşi abandonează copiii?
- Nu.
- Dumnezeu îşi abandonează copiii când sunt curajoşi?
- Iată, Emanuele, ăsta e răspunsul. Cu siguranţă Dumnezeu era mândru de tatăl tău. Pentru că este mai uşor să fii credincios şi să îţi botezi copiii, decât să nu fii credincios şi să îi botezi. Cu siguranţă, asta i-a plăcut mult lui Dumnezeu. Vorbeşte cu tatăl tău, roagă-te la tatăl tău. Îţi mulţumesc Emanuele pentru curajul tău.

Mesajul Severanului Pontif îi va rămâne cu siguranţă întipărit în memorie copilului. Şi i-a luat o mare piatră de pe inimă.

- Eu eram aproape sigur că a ajuns în Rai, dar voiam confirmarea Sfinţiei Sale, a povestit băiețelul.
- A Suveranului Pontif? Ai zis ca dacă îţi zice Papa, atunci e sigur?
- Exact.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri