VIDEO. Proteste de amploare la Budapesta faţă de „legea sclaviei". Scutierii au folosit gaze lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
budapesta

Sunt proteste de amploare la Budapesta după ce Parlamentul Ungariei a adoptat o nouă lege a muncii, o lege extrem de controversată. Principala nemulţumire este legată de creșterea plafonului anual de ore suplimentare pe care le poate face un angajat. Această limită a fost crescută de la 250 de ore la 400 de ore. În plus, plata pentru ele nu trebuie făcută imediat, ci angajatorii au la dispoziţie până la trei ani. Denumită legea sclaviei, acestă măsură stârnise deja multă nemulţumire în rândul oamenilor. Iată că acum sunt proteste spontane în capitala Ungariei.

UPDATE 23.20. Poliţia a mobilizat forţe importante pentru a încerca să controleze demonstraţiile. Protestul a început spontan în Piaţa Kossuth pentru ca apoi să se mute la sediul Parlamentului. Unii dintre protestatari au încercat să treacă de cordoanele poliţiei, însă au fost împinşi înapoi.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Protestatarii blochează piaţa din faţa Parlamentului. 


Denumită legea sclaviei, această normă creşte limita de ore de muncă suplimentare de la 250 pe an la 400, în timp ce plata lor se poate face în termen de până la trei ani. Opoziţia din Parlamentul ungar spune că legea lasă loc abuzurilor şi a încercat să blocheze votul.

Unul dintre parlamentari i-a cerut socoteală premierului Viktor Orban, fără să primească vreun răspuns. Singura şansă pentru contestatari este ca legea să nu fie promulgată de preşedinte. Ceea ce este foarte puţin probabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri