VIDEO. Momentul accidentului din Madeira a fost surprins de camerele de supraveghere

Data publicării:
autobuz madeira accident
Cel puțin 29 de turiști străini au murit în accidentul din Madeira

Cel puţin 29 de turişti germani au fost ucişi miercuri într-un accident de autobuz pe insula portugheză Madeira, potrivit unui nou bilanţ, în urma morţii unei femei la Spitalul din Funchal, relatează AFP, citat de News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Între cei 28 de răniţi anunţaţi iniţial, ”o femeie de naţionalitate străină” a sucombat rănilor, a anunţat medicul Pedro Freitas într-o conferinţă de presă. Între morţi se află 11 bărbaţi şi 18 femei.

După ce a ieşit de pe drum, autobuzul alb a căzut de la o înălţime de câţiva metri pe o locuinţă construită pe un deal. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum autobuzul a ieșit de pe șosea, s-a răsturnat și s-a rostogolit de mai multe ori.

Aproximativ 50 de persoane se aflau la bordul autocarului la momentul accidentului, care a avut loc în comuna Santa Cruz, situată la est de Funchal, capitala arhipelagului.

Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a anunţat, înainte de creşterea bilanţului, că toate victimele sunt de naţionalitate germană.

”Exprim tristeţea şi solidaritatea tuturor portughezilor în acest moment tragic şi mai ales tristeţea faţă de rudele vicrimelor care, din ceea ce mi s-a spus, sunt toate germane”, a declarat la televiziunea publică RTP şeful statului, care urma să se ducă la faţa locului.

Ministerul german de Externe a anunţat, pe Twitter, că ”anumite victime veneau din Germania”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri