Viktor Orban, avocatul Bulgariei pentru 160 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Orban Visits CSU Gathering
BAD STAFFELSTEIN, GERMANY - SEPTEMBER 23: Viktor Orban, Prime Minister of Hungary, speaks to the media at a meeting of the CSU Bavarian Christian Democrats parliamentary faction at Kloster Banz on September 23, 2015 in Bad Staffelstein, Germany. Governor of Bavaria and CSU head Horst Seehofer invited Orban to participate in today's discussion in which refugee policy and immigration will be prominent. Orban has pursued a rigid course against migrants and refugees seeking to enter Hungary by building a fence along the country's border to Serbia. Orban will travel to Brussels for an EU summit on refugee policy later today. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Bulgaria cere 160 de milioane de euro, de la Uniunea Europeană, pentru a-şi proteja mai bine frontiera cu Turcia. Apelul oficialilor de la Sofia e susţinut de premierul Ungariei, Viktor Orban, care a vizitat un punct de frontieră bulgaro-turcă. Liderul guvernului de la Budapesta a spus că, din moment ce Uniunea Europeană a oferit 3 miliarde de euro Turciei, pentru a-i ţine departe de Europa pe refugiaţi, ar putea da şi Bulgariei 160 de milioane de euro.

Viktor Orban, premierul Ungariei: „Dacă am fost capabili să dăm 3 miliarde de euro Turciei, o ţară care nu este membră a Uniunii Europene, atunci de ce să nu acordăm 160 de milioane de euro Bulgariei, care este în UE? Nu este atât de complicat.”

Boyko Borisov, premierul Bulgariei: „Nu vreau să mai aud că Europa susţine Bulgaria şi o va ajuta. Vinerea viitoare (n. red. - la Bratislava) vreau să aud: Vom ajuta prin acordarea de bani Bulgariei - 160 de milioane de euro şi după aceea, noi vom începe procedurile necesare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri