Viviane Reding: "Rom nu înseamnă România!"

Data publicării:
viviane reding crop comisarul european pentru justitie afp-1

 

Vicepreşedintele Comisiei Europene a atras atenţia celor care au participat la reuniunea Comitetului regiunilor de la Bruxelles că romii trăiesc în multe din statele membre ale Uniunii Europene şi, drept urmare, toate aceste state au o responsabilitate în ceea ce priveşte problemele pe care le întâmpină membrii acestei etnii.

Viviane Reding le-a cerut statelor membre să ia în primul rând măsuri prin care să asigure accesul copiilor romi la educaţie, pentru ca probelemele cu care se confruntă această comunitate azi, să nu se transforme în problemele de mâine.

„Da, aveți dreptate, prieteni români, rom nu înseamnă România, nu vine de la România. Avem 12 milioane de romi, dintre care marea majoritate trăiesc în sărăcie cruntă în multe state membre. Avem cu toții răspundere pentru că populaţia romă este în continuă creştere. Cu mulţi copii. Dacă acești copii nu merg la școală, următoarea generație de politicieni care vor sta în această sală vor vorbi despre aceeași problemă, motiv pentru care rog toate statele membre să aibă planuri de acțiune pentru romi”, a spus Reding.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri