Zeci de persoane salvate de sub dărâmături după seismul din Turcia. Bilanțul deceselor a ajuns la 35

Data publicării:
At Least 22 Dead After Earthquake In Eastern Turkey
FOTO: Burak Kara/Getty Images

Echipele de salvare, care au muncit toată noaptea, au reușit să salveze 45 de persoane de sub dărâmături, au anunțat duminică autoritatea turcă pentru intervenție în caz de dezastru, după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a afectat Turcia, soldat cu 35 de morți și peste 1.600 de răniți, scrie Mediafax.

Cea mai afectată a fost provincia Elazig din estul Turciei, unde au murit 31 de oameni. Alte patru persoane au decedat în province Malatya, a anunțat Autoritatea pentru Dezastre și Urgențe (AFAD), potrivit site-ului agenției Reuters.

Echipele de salvare au acționat în condiții de temperaturi scăzute, de până la -4 grade Celsius.

Seismul inițial a fost urmat de peste 700 de replici. În aceste condiții, AFAD a recomandat locuitorilor să nu stea în zona clădirilor afectate din cauza riscului prăbușirii. Oficialii turci au identificat 645 de clădiri avariate grav și 76 de clădiri prăbușite în cele două provincii.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri