Video „Uită-te la noi, Justin, ucizi copii”. Trudeau a fost asaltat într-un restaurant de protestatari care cer încetarea focului în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-11-16 124824
Aproape 100 de poliţişti au fost chemaţi pentru cei circa 250 de manifestanți care înconjuraseră localul. Foto: captură video palsolidaritycad/ Instagram

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost luat cu asalt de protestatari care cereau încetarea focului în Fâșia Gaza. Au intrat în restaurantul în care acesta lua cina, apoi l-au urmărit pe stradă strigându-i că finanțează uciderea copiilor și femeilor. Aproape 100 de poliţişti au fost chemaţi pentru cei circa 250 de manifestanți care înconjuraseră localul. Doi dintre ei au fost arestați după ce s-au încăierat cu forțele de ordine.

Trudeau se află sub presiunea susținătorilor palestinienilor pentru a face eforturi în favoarea unei încetări a focului în războiul dintre Israel și Hamas.

„Poliția din Vancouver a desfășurat aproape 100 de ofițeri marți seară pentru a dispersa un protest în fața unui restaurant din Chinatown unde lua masa premierul”, au precizat forțele de ordine într-un comunicat, transmite Reuters.

„Poliția a ajutat la controlul și dispersarea mulțimii, în timp ce premierul a fost escortat în afara restaurantului”. 

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost arestat pentru că a lovit cu pumnul în față o polițistă, a precizat instituția canadiană. 

„Ieri (marți - n.red.) seară, premierul a fost abordat de manifestanți în Vancouver”, a declarat prin e-mail purtătorul de cuvânt Mohammad Hussain, care a refuzat să facă alte comentarii. 

Anterior, marți, Trudeau a declarat că „uciderea femeilor, a copiilor, a bebelușilor” din Gaza trebuie să înceteze, în cea mai dură critică a sa la adresa Israelului de când a izbucnit războiul împotriva Hamas în urmă cu mai bine de o lună. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, adresându-se lui Trudeau într-o postare pe rețelele sociale, a declarat că „forțele civilizației trebuie să sprijine Israelul în înfrângerea barbariei Hamas”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri