Ultima dezbatere prezidențială Trump-Biden se va desfășura cu microfoanele închise. Trump: Este foarte nedrept

Data publicării:
Colaj foto Președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden în timpul primei dezbateri prezidențiale înainte de alegerile prezidențiale americane din 2020
Președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden în timpul primei dezbateri prezidențiale înainte de alegerile prezidențiale americane din 2020. Foto: Getty Images

Ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden se va desfășura pe baza unor noi reguli – microfoanele vor fi oprite pe anumite segmente pentru a preveni situația din prima dezbatere când președintele și-a întrerupt constant contracandidatul dar și pe moderatorul dezbaterii.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale, organizația non-partizană care se ocupă de organizarea acestor dezbateri. Comisia s-a reunit luni pentru a discuta impunerea de noi reguli menite să ducă la evitarea haosului din prima dezbatere.

Conform CNN, decizia de a opri microfoanele pe perioada în care candidații nu au dreptul de a vorbi a fost luată cu unanimitate de voturi – „această schimbare nu reprezintă o modificare a regulilor, ci mai degrabă o măsură pentru a promova respectarea regulilor pe care ambele campanii le-au acceptat”.

Donald Trump a anunțat că va participa la dezbaterea programată pentru ziua de joi, însă a adăugat că noile reguli sunt „foarte nedrepte”.

Prima dezbatere dintre Trump și Biden a avut loc în data de 29 septembrie și a fost moderată de jurnalistul Fox News Chris Wallace. Dominată de insulte și întreruperi între cei doi candidați, dar și organizată în contextul restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dezbaterea a demonstrat încă o dată nivelul de polarizare politică puternică din Statele Unite. A doua dezbatere, programată pe 15 octombrie, a fost anulată după ce președintele a refuzat să se prezinte la o dezbatere virtuală, în contextul în care era bolnav de Covid-19. În locul ei, au fost organizate două evenimente electorale de tip Town Hall, în care candidații s-au adresat, individual, votanților.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri