Un algerian nu-și poate ridica premiul loto câștigat în Belgia pentru că nu are acte. Loteria nu vrea să-i dea banii cash

Data publicării:
bile de loterie aliniate
Un algerian nu-și poate ridica premiul loto câștigat în Belgia pentru că nu are acte. Loteria nu vrea să-i dea banii cash. Foto: Profimedia

Un algerian care a câştigat 250.000 de euro la loterie Belgia nu-și poate încasa premiul, pentru că nu are acte. Premiul este prea mare pentru a fi plătit în numerar, iar în lipsa actelor, bărbatul nu-şi poate deschide un cont bancar, relatează BBC.

FB: Un prieten care a încercat să ridice banii pentru el a fost reţinut pentru scurt timp, sub suspiciunea de furt.

Un prieten care a încercat să ridice banii pentru el a fost reţinut pentru scurt timp, sub suspiciunea de furt.

Câştigătorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, spune că vrea să folosească banii pentru a-şi construi o viaţă în Belgia.

Când voi primi banii, îmi voi cumpăra o locuinţă în Bruxelles. Şi poate o maşină", a spus bărbatul pentru ziarul belgian Het Laatste Nieuws.

Mai întâi, însă, trebuie să găsească o modalitate de a primi banii.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani nu are acte de identitate valabile şi nici un domiciliu permanent, potrivit postului de televiziune belgian VRT, citat de Mediafax. Pentru că nu poate deschide un cont bancar, compania de loterie nu face plata, a declarat avocatul bărbatului, Alexander Verstraete.

Căutăm acele documente care pot dovedi identitatea sa. Va trebui să îşi contacteze familia din Algeria, a spus avocatul.

Verstraete a adăugat că autorităţile au promis că nu îl vor expulza pe bărbat până când acesta nu va primi premiul.

Câştigătorul a plecat din Algeria în urmă cu patru luni și a ajuns în Spania cu o barcă, potrivit presei belgiene. De acolo, a mers pe jos prin Spania şi Franţa înainte de a ajunge în Belgia.

El a vrut să meargă mai departe în Marea Britanie, dar acum spune că preferă să rămână în Belgia şi speră să îşi întemeieze o familie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri