Un artist caută mii de voluntari pentru o fotografie nud. Mesajul pe care vrea să-l transmită

Data publicării:
fotografie nud in masa
Un artist caută mii de voluntari pentru o fotografie nud. Foto: Profimedia

Artistul Spencer Tunick caută mii de voluntari care să se dezbrace pentru una dintre fotografiile nud în masă pentru care a devenit celebru, relatează CNN.

Artistul american se întoarce la Sydney - unde în 2010 aproximativ 5.500 de oameni au venit la celebra Operă din oraș pentru o astfel de fotografie - pentru a pune în scenă următoarea sa „instalație nud”. Scopul său este să crească gradul de conștientizare a cancerului de piele.

Fotografia va fi făcută pe o plajă din Sydney pe 26 noiembrie.

Fotograful colaborează cu Skin Check Champions, o organizație caritabilă care administrează clinici gratuite și educaționale pentru detectarea cancerului de piele. Ședința foto va coincide cu Săptămâna națională de acțiune împotriva cancerului de piele din Australia, când Scott Maggs, fondatorul organizației de caritate, îi va îndemna pe toți cei din țară să-și facă un control medical.

„Sperăm ca cel puțin 2.000 de participanți să-i reprezinte pe cei peste 2.000 de australiani care sunt uciși de cancerul de piele în fiecare an. Toată lumea este binevenită să participe, salutăm toate tipurile de corp, gen și rasă, pentru a opri cancerul de piele”, a spus Maggs.

Tunick a făcut aproximativ 100 de fotografii nud la scară largă în locuri publice din întreaga lume, de la Munchen până la Mexico City, unde a fotografiat aproximativ 18.000 de participanți nud.

Dar aceste ședințe foto nu sunt ușoare. Pe măsură ce mii de voluntari se dezbrăcau, oficialii locali au intervenit în unele cazuri, ceea ce a dus la arestarea lui Tunick de mai multe ori.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri