Un celebru medium brazilian a fost condamnat la aproape 500 de ani de închisoare pentru agresiuni sexuale

Data publicării:
Joao Teixeira de Faria
Un celebru medium brazilian a fost condamnat la aproape 500 de ani de închisoare pentru agresiuni sexuale. Foto: Profimedia

Un popular vindecător şi medium Joao Teixeira de Faria, alias "Joao de Deus" sau "Ioan de Dumnezeu", a fost condamnat vineri, la peste 118 ani de închisoare pentru violarea a patru femei, potrivit unui document judiciar din statul Goias, în centrul Braziliei, informează AFP. El are o condamnare totală de aproape 500 de ani de închisoare.

Judecătorul care a luat această decizie, Marcos Boechat, a încheiat astfel examinarea în primă instanţă a unui total de 17 cauze intentate împotriva acestui medium. Vindecătorul a fost condamnat, vineri, pentru fapte care au avut loc între 2010 şi 2017, în care au fost implicate 18 persoane, scrie News.ro. Arestat în decembrie 2018, el a comis crimele în timpul unor consultaţii spirituale la "Casa Dom Inacio de Loyola", templul său situat în Abadiania, la aproximativ o sută de kilometri de capitala Brasilia.

Bărbatul de 81 de ani, care susţine că este nevinovat, se află în prezent în arest la domiciliu. Marcos Boechat l-a obligat, de asemenea, să plătească victimelor despăgubiri de până la 100.000 de reali (19.250 de euro) pentru daune morale.

Joao de Deus a devenit celebru în 2012, când a găzduit-o în templul său pe celebra prezentatoare de televiziune americană Oprah Winfrey. Cu toate acestea, el a căzut în dizgraţie când peste 300 de femei l-au acuzat, la sfârşitul anului 2018, că le-a obligat să îi facă sex oral sau să îl masturbeze în timpul unor sesiuni de "cure spirituale" la Casa Dom Inacio de Loyola. Agresiunile sexuale comise între 1973 şi 2018 au fost dezvăluite pentru prima dată prin intermediul mărturiilor televizate a douăsprezece victime, la postul brazilian TV Globo.

În total, mediumul a fost acuzat de infracţiuni împotriva a 66 de victime şi a fost condamnat pentru 56 dintre acestea. Pedeapsa totală este de 489 de ani şi patru luni de închisoare.

Joao de Deus primea în jur de 10.000 de vizitatori pe lună, făcând din oraşul Abadiania o destinaţie populară pentru turismul spiritual.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri