Galerie Foto Un crocodil a smuls din barcă și ucis un copil de un an din Malaezia, rănindu-l grav și pe tatăl care a încercat să-l salveze

Data actualizării: Data publicării:
Attack crocodile. Cuban Crocodile (crocodylus rhombifer). The Cuban crocodile jumps out of the water. Cuba.
Un crocodil a smuls din barcă și ucis un copil de un an din Malaezia. Sursa foto: Profimedia Images

Un copil a fost atacat și ucis de un crocodil în Malaezia, iar tatăl lui a fost grav rănit în timp ce încerca să oprească reptila uriașă să îi ia copilul, informează Channel News Asia.

Atacul s-a produs pe 1 decembrie, în largul orașului Lahad Datu. Copilul în vârstă de 1 an se afla într-o canoe alături de tatăl său de 45 de ani. Bărbatul pescuia când au fost atacați de crocodil. Tatăl a încercat să alunge reptila și a fost mușcat de mai multe ori, inclusiv de cap. Crocodilul s-a îndreptat apoi către copil, pe care l-a târât sub apă.

"În ciuda eforturilor bărbatului, crocodilul l-a rănit grav și i-a luat copilul", a declarat Sumsoa Rashid, șeful agenției de pompieri și salvare din districtul Lahad Datu, citat de Yahoo News Australia. "Există numeroase filmări în care este surprins atacul și copilul este luat și scufundat într-un râu din apropiere".

Un crocodil a smuls din barcă și ucis un copil de un an din Malaezia. Sursa foto: Profimedia Images
Un crocodil a smuls din barcă și ucis un copil de un an din Malaezia. Sursa foto: Profimedia Images

Tatăl copilului a fost transportat la spitalul din Lahad Datu pentru îngrijiri medicale.

Poliția și pompierii din Lahad Datu încearcă să găsească rămăsițele copilului, cercetând o fâșie de apă de 2 kilometri în zona atacului. Până acum, căutările au fost fără rezultate. Oficialii locali i-au avertizat pe săteni să nu intre în apă, însă mulți dintre aceștia se bazează pe râu pentru a supraviețui.

Cel mai probabil, crocodilul este încă în zonă.

Atacurile de crocodili sunt frecvente în zonele care fac parte din habitatul lor natural. Aproximativ 1000 de persoane sunt ucise în fiecare an de crocodili, potrivit AZ Animals și CrocBITE, însă nu se știe numărul exact de atacuri pentru că multe se petrec în zone izolate și nu sunt raportate.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri