Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a avut loc în Japonia. Două persoane au fost rănite

Data publicării:
seismograf
Epicentrul seismului a fost localizat în larg, în estul prefecturii Chiba. FOTO: Profimedia Images

Două persoane au fost rănite după ce un cutremur cu magnitudinea preliminară 5,8 a zguduit luni prefectura Aomori din Japonia, au anunţat autorităţile locale, transmite agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia (JMA), cutremurul s-a produs la ora locală 06:01, la o adâncime de 50 de kilometri, în mai multe regiuni ale prefecturii fiind înregistrată o magnitudine 4 pe scara japoneză de intensitate seismică din 7 trepte.

Epicentrul seismului a fost localizat în larg, în estul prefecturii Chiba, la o latitudine de 41,2 grade nord şi o longitudine de 142,3 grade est, fără a fi semnalată o ameninţare de tsunami, potrivit JMA.

Departamentul local de pompieri a declarat că doi adolescenţi au suferit răni provocate de cioburi de sticlă spartă în timpul evacuării.

Nu au fost detectate anomalii la centrala nucleară Onagawa, a cărei activitate este în prezent suspendată, sau la instalaţia de tratare a deşeurilor nucleare din prefectura Aomori, conform media locale.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri