Un grup de comedianți a cumpărat domeniul online DonaldTrump2024 și îl folosesc pentru a-l umili pe președintele american în exercițiu

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, cu pumnul ridicat, la Casa Albă
Fostul președinte al SUA Donald Trump. Foto: Getty Images

Înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2020 a ridicat întrebări cu privire la o potențială încercare a președintelui american în exercițiu de a obține un al doilea mandat în 2024. Un grup de comedianți americani a profitat de ocazie să înregistreze deja domeniul online DonaldJTrump2024.com, însă, conform indy100.

The Good Liars, un grup de comedianți americani, a cumpărat domeniul online DonaldJTrump2024.com, care ar fi putut fi folosit de președintele american în funcție pentru o posibilă viitoare campanie, și îl folosesc pentru a îl umili pe Trump.

Adresa web direcționează utilizatorii către o pagină în care este arătat un citat ironic atribuit lui Trump – „Am pierdut alegerile din 2020”, alături de o fotografie cu acesta coborând dintr-un elicopter și salutând un militar american.

Donald Trump și-ar dori să candideze din nou și în 2024, conform unor surse de la Casa Albă

Donald Trump le-ar fi spus unor apropiați din administrația sa că plănuiește să candideze din nou în 2024, ceea ce îi este permis din punct de vedere constituțional. Constituția americană prevede că o persoană poate fi aleasă în funcția de președinte al Statelor Unite de cel mult două ori, însă mandatele pot fi și neconsecutive.

Istoric, însă, președinții învinși au candidat rareori pentru un al doilea mandat neconsecutiv. Singurul președinte care a reușit performanța de a reveni după ce a fost învins a fost democratul Grover Cleveland, al 22-lea și al 24-lea președinte al Statelor Unite. Cleveland, președinte între 1885 și 1889, a pierdut alegerile din 1888, însă a revenit în 1892 și și-a luat revanșa împotriva republicanului Benjamin Harrison. Cleveland a câștigat votul popular în toate cele trei alegeri prezidențiale la care a participat - 1884, 1888 și 1892.

În ultimii 50 de ani, doar 3 alți președinți au ratat realegerea la Casa Albă - Gerald Ford în 1976, Jimmy Carter în 1980 și George H. W. Bush în 1992.

Joe Biden, candidatul democrat, a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie la un scor de 306-232 în Colegiul Electoral, dar și cu un avans consistent în votul popular, unde a obținut peste 80 de milioane de voturi, cel mai mare număr obținut vreodată de un candidat în istorie. Colegiul electoral se va reuni în data de 14 decembrie. Trump a refuzat însă să accepte victoria oponentului său și continuă să afirme, fără dovezi, că a câștigat alegerile, deși majoritatea contestațiilor sale au eșuat în instanță. Luni, Trump a autorizat începerea tranziției prezidențiale prin care se va realiza transferul pașnic de putere între administrația Trump și viitoarea administrație Biden.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri