Un grup de femei care colectează deșeuri în India a câștigat la loterie premiul cel mare de 1,2 milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
bilete la loteria din Kerala, India
Biletul a costat 3 dolari - suma pe care cele 11 femei o câștigă pentru o zi de muncă. Foto: Profimedia Images

11 femei din sudul Indiei care lucrează în salubritate au pus bani deoparte în luna iunie pentru a cumpăra un bilet la loterie. Săptămâna trecută, au aflat că au câștigat premiul cel mare de 100 de milioane de rupii – 1,2 milioane de dolari, scrie BBC.

Cele 11 femei nu au simțit niciodată că norocul este de partea lor. Prietenele, unele de 20 de ani, altele de peste 70, se străduiau din greu să își câștige existența, având un salariu foarte mic.

Soarta lor s-a schimbat brusc săptămâna aceasta după ce o decizie impulsivă le-a făcut să cumpere un bilet la loterie de 250 de rupii (3 dolari) – tot atât cât câștigă după o zi de muncă, potrivit The Guardian.

„Am rămas șocată”, a spus Radha, una dintre câștigătoare. „Este incredibil. A trebuit să verificăm cu mai mulți oameni să ne asigurăm că am câștigat și tot nu ne-a venit să credem. Toate venim din familii foarte sărace cu multe datorii și obligații.”

Cherumannile Baby, în vârstă de 62 de ani, a spus că banii o vor ajuta în sfârșit să își reconstruiască locuința care a fost luată de ape în timpul inundațiilor devastatoare din Kerala din 2018.

Lakshmi a spus că va folosi câștigurile ca să plătească taxele de școlarizare ale fiicei ei, iar Leela va putea să își permită să plătească pentru operația de care are nevoie fata ei.

Pentru K Bindu, însă, câștigul este și dureros. Anul trecut, soțul ei a murit de insuficiență renală după ce familia lui nu și-a permis să plătească pentru transplantul de care avea nevoie. Bărbatul cumpăra deseori bilete la loterie în speranța ca își va putea finanța tratamentul.

Kuttimalu a declarat pentru BBC că ea nu a avut destui bani ca să contribuie cu 25 de rupii pentru achiziționarea biletului, dar că o altă persoană din grup a plătit jumătate din contribuția ei.

„Am convenit să împărțim câștigurile în mod egal”, a spus Kuttimalu. „Nu ne așteptam să câștigăm o sumă de bani atât de uriașă.”

Sheeja, președinta grupului de colectare a deșeurilor, Haritha Karma Sena, pentru care cele 11 câștigătoare lucrează, a spus că este încântată de norocul pe care angajatele ei l-au avut.

„Acestea sunt persoane extrem de silnice care fac multe eforturi ca să își câștige existența”, a spus Sheeja. „Sunt foarte surprinsă, dar foarte fericită pentru ele.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri