Un jurnalist din Iordania a fost arestat după ce a acuzat Guvernul că a mințit în legătură cu data la care vaccinul va ajunge în țară

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse la maini
Bărbat cu cătușe la mâini. Foto: GettyImages

Un jurnalist iordanian a fost arestat pentru că a scris într-un articol că vaccinul împotriva coronavirus a ajuns în regat fără ca cetățenii să fie informați despre acest lucru și că unii responsabili guvernamentali au fost deja vaccinați, relatează AFP. Autoritățile au anunțat miercuri că vaccinul va ajunge în Iordania abia anul viitor, la sfârșitul lunii ianuarie- începutul lunii februarie, transmite Agerpres.

„Procurorul de pe lângă Curtea de Securitate a Statului a ordonat joi arestarea jurnalistului Jamal Haddad, editor al site-ului de ştiri AlWakaai (în arabă, evenimentele), pentru că a scris că responsabili guvernamentali au fost vaccinaţi anti-COVID-19”, a declarat pentru AFP o sursă judiciară, sub rezerva anonimatului.

Jurnalistul este acum acuzat că „a pus în pericol securitatea ţării, a provocat o revoltă şi tulburări ale ordinii publice”.

Potrivit aceleiași surse, Parchetul a decis reținerea lui timp de 15 zile, în așteptarea procesului.

Marţi, site-ul de ştiri AlWakaai a publicat un articol cu titlul „Şi cu poporul cum rămâne?,„ în care se întreba dacă vaccinul Pfizer a sosit în secret, în contextul în care înalţi funcţionari ai guvernului iordanian au fost vaccinaţi, potrivit jurnalistului.

Iordania a înregistrat peste 285.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 3.711 de decese.

La jumătatea lunii decembrie, regatul a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, însă secretarul general pentru probleme epidemiologice din Ministerul Sănătăţii iordanian, Waël Al Hayajneh, a declarat miercuri că se aşteaptă ca „vaccinul să sosească în Regat la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri