Un ministru a dat vina pe copii ca să justifice o factură de 11.000 de lire pentru iPad-ul de serviciu

Data publicării:
Michael Matheson
Michael Matheson a dat vina pe copii ca să justifice o factură de 11.000 de lire pentru iPad-ul de serviciu. FOTO: Profimedia Images

Un ministru de rang înalt din guvernul scoțian a dat vina pe copiii lui ca să justifice o taxă de roaming în valoare de 11.000 de lire sterline, plătită de pe un dispozitiv iPad pentru muncă, scrie Politico.

Michael Matheson, membru al Partidului Național Scoțian și secretar al Sănătății, a recunoscut în Parlament că fiii lui au urmărit meciuri de fotbal pe tabletă. El fusese criticat pentru factura uriașă pe care a plătit-o în timpul vacanței petrecute în Maroc anul trecut.
Factura uriașă a atras atenția Parlamentului scoțian, dar Matheson a justifciat inițial că a folosit dispozitivul doar pentru muncă. El a returnat banii, după ce presa scoțiană a relatat săptămâna trecută despre aceste cheltuieli.
Presiunile pentru o explicație credibilă au crescut însă, așa că Matheson le-a spus parlamentarilor scoțieni că nu a știut, până săptămâna trecută, că alți membri ai familiei sale au folosit dispozitivul de muncă.

El a adăugat că nu a putut dezvălui acest lucru din dorința de a-și proteja familia în fața „atenției politice și mediatice” asociate cu cazul său. „Sunt tată în primul rând. A fost o greșeală și îmi pare rău”, a declarat el în fața deputaților. Totodată, el a cerut parlamentului să demareze o anchetă.

 „Înțeleg că pur și simplu nu este posibil să explici utilizarea datelor fără să explici rolul lor. Adevărul este că ei (copiii – n.r.) au urmărit meciuri de fotbal” pe tabletă, a adăugat el.

Matheson a fost susținut însă de premierul scoțian Humza Yousaf, care a declarat că are încredere absolută în el. Este posibil însă ca Matheson să se confrunte cu presiuni suplimentare deoarece conservatorii scoțieni din opoziție au amenințat că vor depune o moțiune parlamentară de neîncredere împotriva lui.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri