Un nou detaliu în cazul morții înfiorătoare a jurnalistei Kim Wall. Mărturia unei foste iubite a inventatorului Peter Madsen

Data actualizării: Data publicării:
78433282

O nouă piesă a apărut în puzzle-ul morții jurnalistei suedeze Kim Wall, al cărei trup a fost găsit anul trecut în largul coastelor daneze.

Bărbatul acuzat de uciderea jurnalistei, inventatorul danez Peter Madsen, i-ar fi comunicat unei foste iubite faptul că plănuia o crimă, scrie Wired într-un lung reportaj dedicat acestui caz care a făcut înconjurul presei internaționale.

Apoi, după asasinarea jurnalistei, Madsen i-ar fi trimis mai multe sms-uri fostei sale partenere, spunându-i că a ucis pe cineva la bordul submarinului său, Nautilus. 

Femeia, care a refuzat să își decline identitatea, a explicat pentru Wired că nu a luat în serios mesajele lui Peter Madsen, în care bărbatul i-ar fi explicat detaliat cum va decurge crima, aspectele sinistre legate de hăcuirea trupului și descotorosirea de cadavrul tranșat. Credea că nu e vorba decât de umorul cam sadic al inventatorului.

„El spunea că avea un plan de crimă pregătit, iar eu i-am răspuns (în glumă – n.r.) că nu mi-e frică, că ar trebui să fie mai amenințător. El îmi scria despre instrumentele pe care voia să le folosească, iar eu i-am replicat: «Oh, dar nu e deloc amenințător»”, a mărturisit femeia.

Din relatările femeii reiese că, de fapt, Kim Wall ar fi fost o pradă aleatorie în capcana lui Madsen, care nu intenționa să ucidă o anumită persoană, ci să comită o crimă cu o victimă aleasă la întâmplare.

Fosta iubită a lui Madsen a spus că a predat toate mesajele poliției.

Potrivit dovezilor obținute de procurori, inventatorul danez a legat-o și torturat-o pe jurnalista Kim Wall, înainte să o ucidă și să îi dezmembreze trupul, apoi să îl arunce în mare.

Peter Madsen adusese cu el pe submarin un fierăstrău, șurubelnițe și țevi, pe care le-a folosit pentru a o lovi, înjunghia și zgâria pe jurnalista suedeză, în timp ce aceasta era încă în viață.

Cauza morții lui Kim Wall nu a fost încă stabilită cu exactitate, dar se crede că aceasta a fost strangulată sau că inventatorul a tăiat-o în zona gâtului.

Jurnalista a mers pe submarinul lui Peter Madsen în luna august a anului trecut, pentru a face un reportaj despre el. Ea a fost ulterior dată dispărută, iar Peter Madsen a fost salvat de paza de coastă daneză, după ce a scufundat submarinul, pentru a-și ascunde urmele crimei.

Părți din trupul neînsuflețit al jurnalistei au început să apară pe coastele Danemarcei, însă inventatorul a negat că ar fi ucis-o. Madsen și-a schimbat povestea de mai multe ori, iar anchetatorii au intrat la bănuieli. Ulterior, aceștia au descoperit în laboratorul bărbatului imagini înfiorătoare cu femei strangulate sau decapitate. Până în prezent, Madsen nu și-a recunoscut fapta, însă a recunoscut o parte din acuzațiile care i se aduc

Peter Madsen, în vârstă de 46 de ani, este antreprenor, artist, constructor de submarine și inventator pasionat de știința aerospațială.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri